5 ANI DE INTERES ARGEŞEAN

„Azi Interes argeşean intră în viaţa dumneavoastră definitiv. Interesul dumneavoastră este scopul demersului nostru jurnalistic, iar la capătul zilei vom fi fericiţi dacă dumneavoastră, cititorii noştri, veţi fi un pic mai buni sau măcar mai informaţi”.
Asta scriam în primul număr al INTERESULUI ARGEŞEAN, număr apărut pe 25 septembrie 2008, şi astăzi, 5 ani mai târziu, este perfect valabil. Astăzi este un număr special, astfel încât o să vorbim aici, în această pagină, despre noi, cei care scriem celelalte pagini din ziar. Este o excepţie, astăzi, şi lăsaţi-ne să dezvăluim puţin şi din truda noastră.
Am intrat definitiv în viaţa comunităţii, şi am căutat prin ea, am încercat să găsim lucrurile bune şi lucrurile rele. Am tipărit 1052 de numere de ziar, de 1052 de ori ne-am documentat, am scris, am scos la lumină un ziar pe care îl dorim interesant, şi aşteptat de cititori. Credem că am reuşit uneori, alteori nu, dar am insistat şi vom insista în continuare. Sunt convinsă că este loc pe piaţa presei la Curtea de Argeş pentru ziarul nostru, pentru că el reprezintă altceva, dumneavoastră, cititorii, ştiţi mai bine ce.
Am sărbătorit în fiecare an, pe 25 septembrie, apariţia ziarului, şi aşa vom face şi anul acesta, alături de prietenii apropiaţi, la restaurantul Şura lui Ilea. Fiecare sărbătoare înseamnă o luptă câştigată în războiul cu criza, cu vremurile, cu unii dintre oameni, cu noi înşine.
Nu e deloc uşor să fii ziarist la Curtea de Argeş, am tot scris despre acest lucru în ultimii 15 ani, cam de când fac presă aici. E oarecum paradoxal, având în vedere că oraşul e mic şi toată lumea cunoaşte pe toată lumea. Însă tocmai din acest motiv cei care trebuie să răspundă în ziar cetăţenilor se feresc, apelează la tot felul de mijloace, bazându-se chiar pe relaţia personală pe care ziariştii ajung să o aibă, la un moment dat al carierei lor, cu oamenii importanţi, cu putere de decizie, din oraş.
Cine suntem
Cine suntem noi, ne ştiţi. Avem o echipă profesionistă, cu ziarişti care au, de-acum, experienţă şi care ştiu să scrie. Fireşte că nu suntem perfecţi, dar cine este?! Important este că ne străduim, de asta trebuie să fiţi convinşi, ca ziarul să iasă bine şi să fie interesant. Repet, uneori ne iese, alteori nu, dar e ceva perfect pe lumea asta?!
Sunt mândră de colegii mei, de cei de acum, de cei care au plecat spre alte slujbe sau alte zări, împreună am ajuns la 5 ani şi la numărul 1052. Fiecare dintre noi lasă în fiecare zi câte o bucăţică din sufletul, din mintea şi din talentul lui în ziar, iar a doua zi o ia de la capăt, cu altă muncă, poate cu acelaşi talent, dar cu siguranţă cu acelaşi suflet. Nu vă supăraţi când mai greşim, nu ne supărăm când ne înjuraţi degeaba, toţi suntem oameni, întâmplător noi avem alt job, acela de a încerca să vă facă pe dumneavoastră mai buni sau măcar mai informaţi.
Ce ne dorim
Ne dorim să sărbătorim de multe ori câte 5 ani, de multe ori câte 1052 de numere de ziar. Sunt convinsă că vom reuşi, pentru că ultimii 5 au fost cei mai grei pentru întreaga societate. Faptul că am trecut peste ei ne-a făcut mai puternici şi mai hotărâţi să ducem ziarul mai departe.
Fireşte că nu am fi ajuns aici fără dumneavoastră. Evident că dacă dumneavoastră nu ne-aţi fi plăcut, nu ne-aţi fi încurajat, nu ne-aţi fi fost alături, astăzi nu am fi sărbătorit împreună 5 ani de INTERES ARGEŞEAN.
Redacţia se înclină în faţa dumneavoastră, cei care ne citiţi, şi vă mulţumeşte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email