45 de ani de la absolvirea şcolii generale la Galeşu

În ziua de 25 septembrie 2011,  în localitatea Galeşu, judeţul Argeş a avut loc întâlnirea fiilor satului născuţi în anul 1951 şi  care au împlinit 60 de ani sau împlinesc această vârstă în cursul anului 2011(1951-2011 ). Sărbătoarea a coincis cu împlinirea a 45 de ani de la absolvirea Şcolii generale de 8 ani Galeşu –  promoţia 1965/1966.
Activităţile zilei au început cu întâlnirea  celor 31 de absolvenţi ai promoţiei (au lipsit 5 din motive obiective) la şcoala, în sala de clasă unde au învăţat, cu prof. Ion Pepenescu –dirigintele promoţiei – azi pensionar ajuns la etatea de 80 de ani. Au fost prezenţi ca invitaţi primarul comunei Brăduleţ – ing. Emil Simion, directorul actual al Şcolii Galeşu, prof. ing .Cristescu Ion cât şi profesorii pensionari în viaţă: Tiţa Gheorghe, Tiţa Lucreţia, Stoica Lucreţia. Participanţii au primit diplome de onoare, jubiliare sau de participare. Activităţile au continuat la Biserica Galeşu, unde preotul paroh Nicolae Eftimie a oficiat o  litie de mulţumire  lui D-zeu pentru cei prezenţi, urmată de o slujbă de pomenire a  profesorilor  care au plecat dintre cei vii. Preotul satului a oferit fiecărui participant cartea sa, „Troiţele din Galeş”, şi o iconiţă.
După terminarea activităţilor a urmat  la Căminul Cultural Galeşu o întâlnire între cei sărbătoriţi şi membrii familiilor lor unde, într-o atmosferă de sărbătoare, s-au depănat amintiri urmate de joc şi voie bună. Cântăreaţa de muzică populară Ana Bîrdici, fostă elevă a promoţiei, a susţinut, împreună cu o orchestră, un recital folcloric cu cântece şi jocuri din zonă. Au participat la această activitate personalităţile locale. Activitatea a fost emoţionantă, mulţi ne-am întâlnit după 45 de ani de la absolvirea clasei a VIII-a. Ne-am propus ca următoarea întâlnire să fie peste 5 ani – semicentenar.
Prof. Vasile Uleanu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email