45.000 de lei pentru capturarea a maxim 150 de câini

Nu vă bucuraţi prea tare, asta nu o să se întâmple prea curând

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a primit 45.000 de lei de la bugetul local pentru activitatea de ecarisaj. „Cu banii ăştia prind cam 100 – 150 de câini”, spune primarul Constantin Panţurescu.  Asta nu înseamnă însă că săptămâna viitoare hingherii de la SPGC vor ieşi pe străzi, să prindă maidanezi. În primul rând pentru că SPGC nu are hingheri angajaţi şi nici logistica necesară, după cum spune directorul Serviciului, Ioan Ghiţă.

„La prima şedinţă ordinară, Consiliu Local trebuie să aprobe un caiet de sarcini pentru activitatea de ecarisaj. Apoi noi o să facem o achiziţie directă de pe sistemul electronic de achiziţii publice cu banii pe care îi avem. Deocamdată nu ştim care sunt costurile, trebuie să vedem”, afirmă Ioan Ghiţă.

Probabil că cei 45.000 de lei vor ajunge doar pentru capturarea şi găzduirea a 100 de câini, puţini faţă de câţi umblă liberi pe străzile municipiului. Ioan Ghiţă e de părere că de la anul administraţia locală o să scoată la licitaţie activitatea de ecarisaj, aşa cum s-a întâmplat în multe localităţi din ţară. Până atunci însă, cetăţenii sunt disperaţi din cauza numărului mare de câini vagabonzi care umblă prin municipiu. Unii dintre ei sunt agresivi şi reprezintă un adevărat pericol pentru copii dar nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email