45.000 de lei nu ajung pentru prinderea a 100 de câini

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) trebuie să rezolve problema câinilor maidanezi de la Curtea de Argeş. SPGC a primit în acest an sarcina de a aduna câinii de pe străzi şi de a-i duce la adăpostul de la Valea Sasului. Câteva luni nu a făcut nimic, apoi, în septembrie, a primit din bugetul local 45.000 de lei ca să captureze 100 – 150 de câini şi să aibă grijă de ei, conform legii. Cum nu are personal calificat, Serviciul Public a cerut permisiunea Consiliului Local să scoată la licitaţie această activitate, de fapt să facă o achiziţie directă de pe sistemul electronic de achiziţii publice, dar nici aşa nu a avut succes. „Suntem în discuţii, dar am găsit firme care vor doar să captureze 100 de câini pentru banii ăştia şi atât”, ne-a spus directorul SPGC, Ioan Ghiţă.

Lipsesc hingherii

Problema pare complicată, pentru că biobaza Primăriei nu are autorizaţie, deci nu poate găzdui câini. SPGC s-a ocupat de ecarisaj până în urmă cu aproape 10 ani, când s-a înfiinţat Societatea de Salubritate. Atunci avea echipă de hingheri şi tot ce îi mai trebuia, dar acum Ioan Ghiţă spune că este imposibil. „Cine să prindă câinii, femeile de la spaţii verzi, cei care lucrează la reparaţia sau asfaltarea străzilor?! Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care serviciul de ecarisaj merge la SPGC şi atât”, ne-a spus anterior directorul Ioan Ghiţă. Legea prevede clar ca la adăpostul pentru câini să fie angajat un tehnician veterinar care să aibă grijă de animale, explică Ioan Ghiţă, iar SPGC nu are în organigramă un astfel de post, iar asta este doar una dintre probleme.

Din păcate pentru cetăţeni, nimic nu se întâmplă acum. SPGC, care a primit mai multe sarcini în  acest an, printre care şi complexul de nataţie, nu are personal calificat decât pentru spaţii verzi şi întreţinere şi reparaţii străzi, pentru celelalte activităţi fiind nevoit să angajeze. Nu doar personalul e problema, ci şi banii, spune Ioan Ghiţă. Pentru activitatea de ecarisaj singura sumă alocată este reprezentată de cei 45.000 de lei pentru 100 de câini, sumă insuficientă, se pare. Şi oricum, 100 de câini adunaţi de pe străzi nu rezolvă nimic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email