407 câini au fost adunaţi de pe străzile din Curtea de Argeş

Din aprilie, de când a început activitatea de ecarisaj la Curtea de Argeş, 407 câini au fost adunaţi de pe străzi de către Asociaţia cu care primăria are contract. „Primăria a estimat anul trecut că sunt 500 de câini maidanezi prin Curtea de Argeş. Noi, până acum, am adunat cam 400. Dacă erau doar atâţia acum problema era rezolvată, dar nu este aşa. Noi la asociaţie nu facem faţă celor care aduc câini în oraş. Să ne gândim şi aşa – comunele din vecinătate nu au servicii de ecarisaj, cum îşi rezolvă problema?! Probabil că aduc câinii în oraş. Eu văd în fiecare zi câini noi prin oraş, aduşi de undeva.

Ştiu că sunt persoane care văd maşinile care lasă câinii la intrările în oraş, dar nimeni nu spune nimic, e imposibil ca nimeni să nu reţină numerele de înmatriculare. M-au sunat de la Poliţie, pentru că sunt zeci de reclamaţii pentru câini. Eu am informat la Primărie”, spune Mădălin Constantinescu, cel care coordonează activitatea din Curtea de Argeş a asociaţiei. Niciun câine nu a fost eutanasiat, toţi cei prinşi au fost adoptaţi în ţară sau în străinătate, după ce au fost deparazitaţi, trataţi, sterilizaţi, etc. „Pentru Primărie contractul cu asociaţia este unul foarte bun, pentru că dă puţini bani pentru un câine”, a mai spus Mădălin Constantinescu.

Ce bani s-au cheltuit

Din aprilie şi până în dcembrie, inclusiv, au fost prinşi la Curtea de Argeş 407 câini, conform documentelor oficiale. Nu a fost eutanasiat niciunul, 25 au fost adoptaţi intern, iar 92 au fost daţi spre adopţie extern. 114 au murit şi 193 au fost sterilizaţi.

În aprilie 2021 Primăria a plătit pentru activitatea de ecarisaj 14094 lei, iar Asociaţia   31322 lei, iar în decembrie Primăria a dat 15830,09 lei iar Asociaţia  38.435,8 lei. Ascoiaţia plăteşte cheltuieli salariale, combustibil, hrană pentru animale, medicamente, teste, sterilizări,  dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, servicii incinerare câini, utilităţi, servicii medical veterinare.

One thought on “407 câini au fost adunaţi de pe străzile din Curtea de Argeş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email