400 de jandarmi pe străzi în ultimele zile. Pentru ce au dat amenzi

În perioada 11-15 august a.c., peste 400 de jandarmi argeșeni au acționat pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, în aceste zile fiind luate măsuri suplimentare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor cultural-artistice, sportive și religioase desfășurate la nivelul județului, informează Jandarmeria Argeș.

Jandarmii argeșeni au fost angrenați în aproximativ 50 de misiuni de asigurare a ordinii publice, în principalele orașe și municipii ale județului, dar și în mediul rural, inclusiv în zonele montane.

De asemenea, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Rucăr și Arefu au acționat și în această perioadă pentru combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravențională, desfășurând două activități de prevenire și de informare a turiștilor cu privire la regulile ce trebuie respectate în mediul montan.

În perioada de referință au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, dintre care 32 amenzi și 35 avertismente, în valoare totală de 5.900 de lei pentru  încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și  picnic în locuri neautorizate.

De asemenea, jandarmii argeșeni au constatat și au întocmit actele procedurale de sesizare în cazul unei fapte de natură penală pentru prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Actele întocmite au fost predate către Brigada de Combaterea a Crimei Organizate Pitești, pentru continuarea cercetărilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email