4 proxeneţi sub control judiciar, 16 în arest la domiciliu

Judecătoria Curtea de Argeş a respins, joi, propunerea  de prelungire a arestului preventiv formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş în ceea ce-i priveşte pe inculpaţii Ghiţulete Vasile-Iulius, Florescu Adrian, Pristavu Alexandru-Constantin, Arsenescu Augustin, Popescu Remus, Moldoveanu Darie-Claudiu, Boncea Cosmin, Grigorescu Marius, Baciu Constantin, Năstase Vasile, Gojgărea Mihail, Bucur Răzvan, Varga Ştefan-Dinu, Varga Robert Ştefan, Anghel Liviu-Ionuţ, Ionescu Ştefan Marius, Gulie Petruţ-Adrian, Preda Gheorghe, Cut Robert-Alexandru, Gheorghe Ilie, arestaţi preventiv în luna iulie, acuzaţi de proxenetism.

Astfel, judecătorii au decis ca  Ghiţulete Vasile-Iulius, Năstase Vasile, Pristavu Alexandru-Constantin, Gojgărea Mihail să rămână sub controlul judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data de 3 septembrie 2017 şi până la 1 octombrie 2017 inclusiv. În această perioadă, cei patru trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv Poliţia Curtea de Argeş conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea,  pe timpul controlului judiciar aceştia trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; e) să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi din dosar ori martori şi să nu ia legătura cu niciunul dintre aceştia, în niciun mod.  În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau, după caz, cu măsura arestării preventive.

Pentru  Florescu Adrian, Arsenescu Augustin, Popescu Remus, Moldoveanu Darie-Claudiu, Boncea Cosmin, Grigorescu Marius, Baciu Constantin, Bucur Răzvan, Varga Ştefan-Dinu, Varga Robert Ştefan, Anghel Liviu-Ionuţ, Ionescu Ştefan Marius, Gulie Petruţ-Adrian, Preda Gheorghe, Cut Robert-Alexandru, Gheorghe Ilie instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 zile, începând cu data de 3 septembrie 2017 şi până la data de 2 octombrie 2017 inclusiv. Ei au obligaţia de a nu părăsi imobilele de domiciliu, respectiv cel de la adresa fiecăruia, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu cei 16 acuzaţi au următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, judecătorului de cameră preliminară sau instanţei de judecată, ori de cate ori sunt chemaţi. Instanţa a desemnat  ca organ de supraveghere Poliţia Municipiului Curtea de Argeş, în circumscripţia căreia inculpaţii îşi au locuinţele, care va urmări respectarea măsurii şi a obligaţiilor impuse acestora. În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Judecătorii au dispus punerea în libertate a inculpaţilor aflaţi în stare de arest preventiv, la expirarea mandatelor de arestare preventivă sub puterea cărora sunt, dacă nu sunt arestaţi în alte cauze. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email