4 luni a durat eliberarea unei autorizaţii de la Apele Române pentru reabilitarea podului de la Lukoil

Autorităţile spun că acum chiar încep lucrările

Contractul de proiectare şi lucrări pentru reabilitarea podului de lângă benzinăria din apropierea Mănăstirii a fost semnat în septembrie anul trecut şi tot atunci Primăria a dat ordinul de începere a lucrărilor. Câştigătorul licitaţiei a avut patru luni pentru proiectare, ne spunea anterior Gheorghe Greavu, şef Birou Investiţii din Primărie, cel care estima că lucrările ar putea începe în decembrie anul trecut. Suntem în aprilie şi nimeni nu a mişcat ceva la pod. Primarul Constantin Panţurescu zice că Primăria a aşteptat patru luni o autorizaţie. „Proiectul nu este cu termenul depășit, pentru că vom intra în posesia Autorizației de Ia Apele Romane săptămână aceasta, adică după patru luni de Ia depunere”, afirma primarul la una dintre ultimele şedinţe de Consiliu Local.

Şi licitaţia a fost cu probleme

Vă reamintim că în luna august 2020, Municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare pod peste pârâu Valea Iașului”, cu o valoare estimată de 2.052.584,25 lei (fără TVA).  Conform sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP, câştigătoarea licitaţiei (a doua oară, după ce contestaţia depusă a avut decizie favorabilă contestatarilor)  a fost asocierea COMESAD DRUMURI -REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEŞ -CENTRUL DE PROIECTARE ŞI CONSULTANŢĂ RUTIERĂ – BEST PROIECT PREST SRL, iar valoarea contractului este de 1895404.18 lei, plus TVA, cu vreo sută de mii de lei mai puţin decât valoarea estimată de autoritatea contractantă (Primăria).

La licitaţie au fost depuse trei oferte ale unor asocieri de firme – Asocierea COMESAD DRUMURI (Leader), REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZARI ARGEŞ, CENTRUL DE PROIECTARE ŞI CONSULTANŢĂ RUTIERĂ, BEST PROIECT PREST SRL, Asocierea  MELENTARII (Leader), CONS DRUM S.R.L. şi Asocierea FLORIMAR CONSTRUCT TOTAL SRL (Leader), PROIECT INFRA 2005 S.R.L. Asocierea  MELENTARII SRL, firmă din comuna vâlceană Glodu, care a avut anul trecut 33 de angajaţi şi are o vastă experienţă în colaborarea cu administraţii locale din Vâlcea şi Argeş, şi CONS DRUM S.R.L.,a fost declarată câştigătoare iniţial.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email