4 căței și mama lor, salvați de polițiști de la moarte

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au fost sesizați, luni, de către o persoană din localitatea Teiu, cu privire la faptul că, având în vedere faptul că vecinul său se află internat într-o instituție medicală, câinii pe care îi deținea (o femelă și patru pui) sunt lipsiți de hrană și apă în cantități suficiente și adăpost corespunzător, transmite IPJ Argeș.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș s-au deplasat la fața locului și au identificat animalele în cauză, pentru care au emis un Ordin de plasare în adăpost.

Astfel, polițiștii, împreună cu reprezentanții Adăpostului pentru Câini Smeura au preluat și transportat animalele la adăpost.
Polițiștii Biroului Protecția Animalelor Argeș recomandă tuturor posesorilor de câini și pisici să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane, pentru a se bucura de beneficiile deținerii de animale.

Chiar și lipsirea de supraveghere sau lipsa de îngrijire față de animalul deținut poate să ducă la situații care să implice răspunderea materială, răspunderea civilă, sau chiar răspunderea penală a proprietarului sau deținătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email