38 de locuitori ai municipiului Curtea de Argeş, amendaţi pentru că nu purtau masca

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au acționat duminică atât în mediul urban cât și în mediul rural pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2, se arată într-un comunicat al IPJ ARgeş.

Activitățile desfășurate pe raza municipiului, au vizat în special centrele comerciale și agenții economici, verificările fiind efectuate împreună cu reprezentanții I.S.U. Argeș.

Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate

În urma activităților, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, sancțiunile fiind aplicate astfel:

38 de sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;

4 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email