36 de morţi în accidente rutiere în primele 8 luni ale anului. Cele mai multe s-au petrecut în mediul rural, miercurea şi vinerea.

În perioada ianuarie-august 2021, pe raza judeţului Argeş s-au produs 78 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 36 de persoane şi rănirea gravă a altor 57 de persoane, potrivit unei statistici a Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020 este, totuşi, o scădere, cu aproximativ 18%, a numărului acidentelor rutiere grave.

În ceea ce priveşte principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, viteza excesivă sau neadaptată continuă să se situeze pe primele locuri, alături de indisciplina pietonală şi lipsa acordării priorităţi pietonilor.

19 dintre cele 78 de accidente rutiere grave, produse în judeţul nostru în primele 8 luni ale anului 2021, au avut drept cauză viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic. Acestea s-au soldat cu 12 morţi şi 15 răniţi grav.

Peste jumătate din accidentele rutiere, soldate cu consecințe grave, au avut loc în mediul rural (57 de accidente, soldate cu moartea a 27 de persoane), iar din punct de vedere statistic, cele mai multe s-au petrecut miercurea și vinerea, în intervalul orar 12.00-18.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email