33 de amenzi în valoare de aproape 12.000 de lei, date de polițiști transportatorilor de persoane în doar 3 ore

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul dimineții de 10 octombrie, o acțiune pentru verificarea transportului rutier de persoane, transmite IPJ Argeș.

Aceasta face parte din cadrul unor acțiuni planificate pe mai multe paliere, pe întreg parcursul săptămânii, având drept scop creșterea gradului de disciplină în respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, precum și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În cele trei ore ale acțiunii, polițiștii rutieri argeșeni au verificat peste 120 de autovehicule destinate transportului de persoane.

Astfel, au fost verificate deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulație, cu opririle aferente.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane.

În urma abaterilor constatate la normele de circulație, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 12.000 de lei. Totodată au fost aplicate măsurile complementare de reținere a două permise de conducere (alcool) și de retragere a unui certificat de înmatriculare.

Spre exemplu, în cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au oprit, pentru control, pe DN 73, pe raza localității Mărăcineni, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 61 de ani, din Corbeni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, autoutilitara nu avea puse în funcțiune luminile de întâlnire și nu avea aplicate indicatoare cu limitele de viteză din categoria din care face parte autovehiculul.

De asemenea, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat, pe DN 7, pe raza localității Ștefănești, un bărbat, de 52 de ani, din Călinești, care conducea un microbuz transport persoane, pe ruta Topoloveni-Pitești, având o concentrație mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost sancționați cu amendă în valoare de 1305 lei fiecare, iar ca măsură complementară le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, spun polițiștii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email