300 de argeşeni şi-au căutat un job la Bursa Generală a locurilor de muncă

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Curtea de Argeş (ALOFM) a organizat vineri, la sediul instituţiei, Bursa Generală a locurilor de muncă. Astfel, peste 300 de argeşeni au venit să consulte oferta locurilor de muncă disponibile, oferite de angajatori. „Pentru organizarea acestei acţiuni am contactat un număr de 45 de societăţi. La bursă s-au prezentat 17 firme, care au pus la dispoziţia argeşenilor un total de 80 de locuri de muncă. Cele mai multe posturi vacante au fost în domeniul confecţiilor, construcţii, servicii şi comerţ. Angajatorii au căutat în principal oameni cu studii medii sau care au urmat cursuri de calificare. Pentru cei cu studii superioare a fost doar un singur loc de muncă, pentru meseria de jurist. Pe parcursul acestei săptămâni vom avea şi rezultatele cu numărul angajărilor care s-au făcut prin intermediul acestei burse”, a spus Romică Floriu, şeful centrului local ALOFM.
Argeşenii îşi caută de lucru în alte oraşe
La Bursă s-au prezentat absolvenţi, tineri, dar şi persoane trecute de 40 ani. „Am fost şi la acţiunea de luna trecută, dar nu am găsit nimic. Eu vreau să găsesc ceva în construcţii. Am lucrat pe şantier, la o firmă din Piteşti, dar am fost disponibilizat. Am 49 de ani şi nu prea se mai angajează persoane de vârsta aceasta. Am venit acum să vorbesc cu angajatorii. Am şi calificare de instalator, dar aş lucra şi altceva pentru că mă pricep”, spune Laurenţiu Dragomir, din municipiu.
Nici tinerii care s-au prezentat la Bursă nu au avut prea multe oportunităţi de angajare. „Am terminat facultatea la Piteşti, în administraţie publică. La Curtea de Argeş nu prea am ce să fac. Nu vreau să lucrez în confecţii. Am fost în şomaj, dar de la începutul anului nu am niciun venit. Aş vrea să găsesc ceva ca barman. Pentru noi, tinerii, este foarte greu. Nici nu prea avem experienţă şi angajatorii asta cer. Am lăsat şi eu un CV”, spune Alin, un tânăr din municipiu.
Alţi argeşeni care au participat la acţiune au spus că în curând se vor orienta către alte oraşe, unde oferta de locuri de muncă este mult mai diversificată. „La noi în oraş te poţi angaja numai în confecţii şi aici este destul de greu, banii nu îi iei la timp şi apar alte probleme. Cred că o să caut ceva prin Piteşti. Sunt mai multe variante acolo şi salariile puţin mai mari. E drept că te costă şi naveta, dar nu am ce face în acest oraş”, spune Gabriel Mihai, din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email