30 de milioane de euro pentru modernizarea municipiului


Până la sfârşitul acestei luni, reprezentanţii administraţiei locale vor depune un proiect prin intermediul căruia se doreşte asfaltarea străzilor, modernizarea spaţiilor verzi, realizarea unui Centru pentru Pensionari cât şi a unui centru pentru copii cu dizabilităţi precum şi implementarea unui sistem de supraveghere video pe străzile din municipiu şi în unităţile şcolare. „Este vorba de un proiect complex prin intermediul căruia dorim să atragem fonduri structurale pentru modernizarea oraşului. Am realizat măsurătorile topo şi acum se întocmeşte studiul de fezabilitate. Suntem în fază finală, pentru că trebuie depus până la data de 31 martie”, ne-a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Asfaltarea străzilor de la Valea Sasului şi până în Groape

În cazul în care acest proiect va fi eligibil, vor sosi bani pentru asfaltarea tuturor străzilor de la Valea Sasului şi până în Groape. De asemenea, vor fi asfaltate şi străzile din cartierul Noapteş, cu excepţia străzii principale, care este drum judeţean. Se intenţionează şi modernizarea parcării de la Mânăstirea Argeşului. „Am încercat să includem şi un sens giratoriu la Făgăraş, însă nu a fost posibil, pentru că este un drum naţional şi nu este în proprietatea Consiliului Local. La fel, am încercat reabilitarea trotuarului de pe strada Râmnicu Vâlcea însă am întâlnit acelaşi impediment”, a mai spus edilul.
 Pe lângă partea de infrastructură, proiectul include şi amenajarea spaţiilor verzi din municipiu. „Ne gândim să amenajăm toate spaţiile verzi din jurul blocurilor şi să dotăm cu mobilier urban”, explică primarul.

Centru de recuperare pentru pensionari şi pentru copiii cu dizabilităţi

Pentru pensionarii din municipiu este prevăzut şi un Centru de Recuperare, ce va fi amenajat în locul fostului Dispensar T.B.C.. „Clădirea se află într-o avansată stare de degradare şi dorim să o modernizăm. Acolo vom amenaja un centru pentru cei în vârstă”, adaugă edilul. Proiectul trebuie să cuprindă şi un program social, iar reprezentanţii administraţiei locale s-au gândit la reabilitarea Centrului de Zi Marina, care este destinat copiilor cu dizabilităţi. “Intenţionăm să modernizăm şi Şcoala de la Valea Sasului, dar şi Căminul Cultural de acolo. Ulterior să mutăm copii cu dizabilităţi la Valea Sasului, unde ar putea să îşi desfăşoare activitatea şcolară şi terapeutică în condiţii civilizate”, a mai spus primarul Nicolae Diaconu.

Sistem de supraveghere video

În cadrul acestui proiect, pe străzile din municipiu ar putea fi montat un sistem de supraveghere video, care să monitorizeze traficul în cele mai importante intersecţii cât şi în unităţile de învăţământ. “Dorim să reabilităm şi o parte din unităţile şcolare, precum Şcoala de la Noapteş, Şcoala nr. 3, corpul de clădire unde îşi desfăşoară activitatea Seminarul Teologic precum şi un corp de clădire de la Grupul Şcolar Auto”, a adăugat primarul.
Toate aceste proiecte se vor regăsi într-un Plan Integrat de Dezvoltare Urbană, care trebuie să se adreseze unui număr de minim 10.000 de locuitori. Până se va ajunge la finanţare, municipalitatea va cheltui aproximativ 150.000 de euro, pentru realizarea studiilor de fezabilitate, întocmirea cererilor de finanţare, a planurilor de marketing, precum şi pentru expertizarea tuturor clădirilor ce vor fi reabilitate. În cazul în care proiectul va fi admis, în municipiul nostru vor sosi aproximativ 25 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email