30 de elevi de la „Liceul Ferdinand I”, susţinuţi financiar de Hidroelectrica

Ei vor primi burse şi un loc de muncă la finalul studiilor

Hidroelectrica și Liceul „Ferdinand I” din Curtea de Argeş vor semna în perioada următoare un contract de parteneriat. Este singurul astfel de contract încheiat de Hidroelectrica şi o şcoală din Argeş. „Este prima clasă de învăţământ dual, cu 30 de elevi, care vor fi susţinuţi financiar de Hidroelectrica. 15 elevi învaţă meseria de electrician aparate, echipamente electrice şi energetice şi 15 meseria de  electromecanic utilaje şi instalaţii industriale. Suntem în curs de autorizare pentru aceste meserii, iar autorizarea se va face până la finalul cursurilor din acest an şcolar”, ne-a spus directorul liceului, prof.Anca Răduţu. Parteneriatul este foarte important pentru elevii care vor avea o meseria dar şi bursă în şcolii.

Pe durata celor 3 ani de studiu, Hidroelectrica va acordă burse lunare de 500 lei pentru fiecare elev înscris în programul educațional, va asigură examinare de medicină muncii și analizele medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică în cadrul obiectivelor hidroenergetice și va pune la dispoziție echipament de lucru și de protecție.

Cum a fost aleasă şcoala

Alegerea partenerilor instituționali din domeniul învățământului s-a făcut în corelare cu numărul de angajați ai sucursalei din exploatarea centralelor hidroelectrice și vârstă medie a angajaților, necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală pornind de la estimările privind pensionarea personalului în anul 2023. De asemenea, au fost analizate și rezultatele școlare/experiență instituțiilor de învățământ, precum și pregătirea cadrelor didactice și modulele de specialitate, potrivit unui comunicat al companiei.

 Astfel, Hidroelectrica și-a îndreptat atenția către șapte instituții de învățământ, acreditate sau în curs de  acreditare, care pregătesc elevi în principalele meserii din exploatarea centralelor hidroenergetice (electrician și mașinist), printre ele aflându-se şi Liceul Tehnologic „Ferdinand I” din Curtea de Argeş.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic cu implicații în siguranță națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email