3 variante pentru centura municipiului

Pentru traseul centurii municipiului Curtea de Argeş se vor face trei variante, după realizarea studiilor din teren, spune viceprimarul Ştefan Dumitrache. Din cele trei, Consiliul Local va alege o variantă, apoi se va trece la anunţarea licitaţiilor de lucrări. Procedura este de durată însă, întrucât proprietăţile aflate pe traseul acceptat vor fi expropriate, iar lucrările ar putea dura până în 2027.

Vă reamintim că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi primarul Constantin Panţurescu Panţurescu au semnat zilele trecute protocolul pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Curtea de Argeș”.

Proiectul centurii face parte din Master Planul de Transport al României, Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030. Varianta de ocolire a municipiului are o lungime de 7,8 kilometri şi un cost estimat de 26 milioane de euro, iar sursa de finanţare este reprezentată de fonduri externe nerambursabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email