3 străzi vor fi complet asfaltate anul acesta

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) va avea mult de lucru anul acesta, dacă va primi şi un buget corespunzător. Programul de lucrări al SPGC va fi aprobat de Consiliul Local după şedinţa de miercuri, la care va fi adoptat bugetul local. Conducerea Serviciului Public întocmeşte un plan pe care îl discută cu primarul şi cu viceprimarul, apoi în comisiile de specialitate ale Consiliului Local, după care umează aprobarea acestuia. Imediat SPGC trebuie să anunţe licitaţiile pentru achiziţia de materii prime şi combustibil după care începe efectiv să pună în practică programul. Licitaţiile ar putea avea loc cel mai devreme în iunie, iar în iulie Serviciul de Gospodărie ar cumpăra motorina şi bitum. „Până atunci avem oricum să ce să facem”, ne asigură Ioan Ghiţă, şeful SPGC.

În opinia sa cel puţin trei străzi ar trebui complet refăcute şi asfaltate anul acesta. Este vorba despre strada Nordului, strada Unirii ş Neagoe Basarab. „Pe strada Nordului trebuie să punem şi borduri şi să o consolidăm, pentru că nu a fost proiectată pentru un astfel de trafic, la fel ca strada Unirii. Pe Nordului va trebui să amenajăm şi trotuare, pentru că nu toţi angajaţii fabricilor din zonă vin cu maşina la serviciu şi nu pot merge pe mijlocul străzii. Strada Unirii are nevoie şi de o parcare pe care o putem amenaja noi”, ne-a spus Ioan Ghiţă.

Strada Unirii este cea intens circulată acum, după ce strada Eroilor este parţial blocată, spre Ivancea, iar strada Neagoe Basarab este cea care face legătura între 1 Decembrie şi Bulevardul Basarabilor. Toate aceste artere sunt foarte circulate iar asfaltul este plin de gropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email