3 șoferi prinși băuți la volan. Unul dintre ei nu avea nici permis.

Trei șoferi au fost depistați de polițiștii argeșeni băuți la volan, iar unul dintre ei nu avea nici permis de conducere pentru autovehiculul pe care îl conducea.

În noaptea de 31 iulie spre 01 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, informează IPJ Argeș.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 15.000 de lei, totodată fiind reținute 9 permise de conducere.

Dintre sancțiunile aplicate, opt au fost pentru depășirea limitei de viteză de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea și una pentru conducere sub influența alcoolului, în toate situațiile fiind aplicată măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru perioadă de 90 de zile.

De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier, polițiștii depistând doi bărbați care au condus vehicule sub influența alcoolului, unul dintre aceștia fără a poseda permis de conducere pentru categoria din care face parte vehiculul.

Polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat, pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, un bărbat de 70 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 107 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 41 de ani, din Piatra Olt, județul Olt, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h. Cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 45 de ani, din Schitu Golești, care conducea un motociclu, pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, fiind sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Duminică, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 35 de ani, din Hârtiești, care conducea un autoturism pe DN 73D, pe raza localității Hârtiești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Și el s-a ales cu doar penal.

Tot duminică, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 64 de ani, din Davidești, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email