3 puncte de prim ajutor la Curtea de Argeș pentru perioadele de caniculă

A venit vara iar temperaturile caniculare au ajuns și la Curtea de Argeș. În acest context, și ca urmare a aplicării prevederilor legale conform cărora ” pentru persoanele fără adăpost care trăiesc în stradă autoritățile administrației publice locale au obligația de a înființa pe raza lor teritorială servicii sociale adecvate și adaptate nevoilor acestora, cum ar fi echipe mobile de intervenție în stradă sau servicii de tip ambulanță socială (…)”, Direcția de Asistență Socială (DAS)Curtea de Argeș, la solicitarea Primăriei, a înființat trei puncte medicale de prim ajutor și de adăpostire a cetățenilorpe perioada în care vor fi temperaturi de 35 grade Celsius și peste.

Astfel, centrele funcționează la Centrul de Recreere Persoane Vârstnice (Bulevardul Basarabilor, nr. 28A), Centrul de Cultură și Arte, (Bulevardul Basarabilor, nr. 59), și Primăria Curtea de Argeș, (Bulevardul Basarabilor, nr.99).

Persoanele responsabile de amenajarea acestor puncte de prim ajutor în  contextul prognozelor de vreme caniculară, pentru perioada în care Administrația Națoinală de Meteorologie emite cod galben, portocaliu sau roșu de vreme extremă, sunt dr. Maria Radu, coordonator, Vasilica Rădulescu, asistent medical DAS, Roxana Andrei, asistent medical DAS.

Persoanele vulnerabile pot apela la serviciile Direcției de Asistență Socială în cazuri de extremă urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email