3 oferte pentru reabilitarea Gării Regale

Trei societăţi comerciale au depus oferte pentru reabilitarea Gării Regale de la Curtea de Argeş la a patra licitaţie anunţată de CFR pe sistemul electronic de achiziţii publice. La sfârşitul săptămânii trecute Societatea Naţională de Căi Ferate Regionala Craiova a anunţat că a primit oferte de la asocierea SM GENERAL INVEST, COLAD INTERCONS SRL, VICAM CM S.R.L. şi de la doi ofertanţi unici – CRINDESIGN PROIECT şi Maslaev Consulting SRL.

După cum aţi aflat din ziarul nostru, a patra licitaţie pentru „Proiectare faza de expertiză tehnică şi elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia CF Curtea de Argeş (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)” are o valoare totală estimată a contractului de 253.000 de lei, faţă de 65.000 de lei, la licitaţiile anterioare, iar data licitaţiei a fost 20 noiembrie 2019. La precedentele licitaţii nu s-a prezentat nimeni pentru că suma estimată de SNCFR pentru contract era de 65.000 de lei.

Ce se face

Potrivit LicitatiaPublica.ro, durata contractului este de 24 de luni din care execuţie propriu-zisă două luni.

Clădirea de călători din stația C.F. Curtea de Argeș a fost construită în anul 1900 și este monument istoric de interes național (…). Materialele folosite la construirea clădirii și tehnicile folosite în realizarea acesteia sunt specifice perioadei în care a fost construită. Clădirea este în patrimoniul CNCF CFR SA cu (…), având suprafața construită la sol de 507 mp și suprafața desfășurată de 1014 mp, regimul de înălțime este P+1+Pod, structura este din zidărie din cărămidă plină și planșee peste nivel din lemn, iar acoperișul din șarpantă din lemn și învelitoare din tablă. Lucrările propuse vor ține cont de faptul că această clădire este monument istoric, ceea ce impune ca lucrările de reparații, restaurare și reabilitare să se realizeze cu material și tehnici specifice epocii de edificare a clădirii și numai cu avizul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Atât serviciile premergătoare execuției cât și lucrările necesare vor trebui efectuate numai cu personal atestat de Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru acest tip de obiectiv. Tema de proiectare se elaborează de către arhitect împreună cu beneficiarul de folosință, care trebuie să își însușească forma finală prin semnătură”, potrivit caietului de sarcini al licitaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email