275 de familii din Curtea de Argeş primesc alocaţii de susţinere

La biroul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), din cadrul primăriei municipiului, au fost depuse în luna martie opt dosare pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului. De asemenea, tot în această perioadă, trei argeşeni au depus actele necesare pentru obţinerea stimulentului financiar de inserţie. În plus, în luna martie SPAS va plăti 275 de alocaţii pentru susţinerea familiei. „De la începutul acestei luni patru dosare de alocaţie au fost încetate de la plată, pentru că beneficiarii depăşeau plafonul stabilit de lege. Totodată, la alte opt dosare am întocmit dispoziţie de modificare a plăţii. Începând cu 1 martie am primit şi alte două dosare noi”, au spus reprezentanţii SPAS.
SPAS va plăti în această lună şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap, pentru care a fost alocată suma de 47.580 lei. „De aceste indemnizaţii beneficiază 78 de persoane. În plus, vom plăti suma totală de 28.469 lei, pentru salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap”, au mai spus reprezentanţii SPAS.
Stocul de alimente de la UE a fost epuizat
Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană au fost împărţite beneficiarilor. Anul acesta, 2.184 de argeşeni, respectiv persoane cu handicap, grad accentuat şi grav, pensionari cu venituri de până la 400 de lei, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi şi beneficiari ai venitului minim garantat au primit alimente de la UE. „A mai rămas o cantitate de aproximativ 1.500 de cutii de mazăre, ce urmează să fie predată primăriei Albeştii de Argeş, întrucât cetăţenii din Curtea de Argeş nu s-au prezentat să le ridice”, au explicat reprezentanţii SPAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email