270 de bugetari primesc 11 miliarde din bugetul local drept „indemnizaţie pentru hrană”

Bugetul pe 2019 al municipiului Curtea de Argeş a primit încă o lovitură cruntă. După ce anul trecut cei mai mulţi bani adunaţi la buget, la capitolul „venituri proprii”, din taxe şi impozite, au fost folosiţi pentru salariile mările ale angajaţilor administraţiei locale, de la 1 ianuarie aceşti privilegiaţi mai beneficiază de nişte bani, câte aproximativ 300 de lei pe lună pentru hrană.

„Pe total, bugetul pe 2019 nu poate fi mai mare decât veniturile realizate anul trecut. Trebuie să creionăm cheltuielile pentru anul acesta”, spune Gheorghe Florescu, directorul economic al Primăriei. În afara cheltuielilor obişnuite, cu salarii, utilităţi, investiţii, anul acesta bugetul local al municipiului, partea de venituri proprii, adică dările plătite de cetăţeni, mai are de plătit ceva, şi nu puţin. „Începând cu 1 ianuarie 2019 se va acorda indemnizaţia de hrană în limita a două salarii minim brute garantate în plată pentru tot personalul bugetar din municipiul Curtea de Argeş. În total suma care va fi plătită este de aproximativ 11,2 miliarde de lei vechi, câte 346 de lei pe lună”, ne-a spus directorul economic.

De aceşti bani vor beneficia 270 de persoane care lucrează la Primărie, la Serviciul Public de Gospodărie Comunală, la Serviciul Public Pieţe, Tărguri şi Oboare, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei şi la Direcţia de Asistenţă Socială, a mai spus directorul Gheorghe Florescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email