266 de copii din Curtea de Argeş au părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Curtea de Argeş monitorizează şi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Conform raprotului de activitate pe anul trecut al DAS, din cei 266 de copii, 25 au vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, 56 au între 7 şi 9 ani, 92 între 10 şi 13 ani şi 93 au între 14 şi 17 ani.

Pentru fiecare dintre ei Asistenţa Socială realizează anchete sociale, fişe de observaţie, iar anul trecut a făcut 600 de rapoarte cu privire la evoluţia copilului şi a modului în care acesta este îngrijit. De asemenea, DAS a trimis adrese către instituţiile de învăţământ din Curtea de Argeş pentru transmiterea situaţiei copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Vă reamintim că, potrivit legii, cei care pleacă la muncă în străinătate trebuie să delege temporar autoritatea părintească. Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie Direcţiei  de Asistenţă Socială cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui. Persoana desemnată trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani şi să îndeplinească condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare creşterii şi îngrijirii unui copil. Instanţa va dispune delegarea temporară a autorităţii părinteşti pe perioada lipsei părinţilor, dar nu mai mult de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email