255 de persoane fizice şi juridice din Curtea de Argeş, expropriate pentru autostradă

Plăţile se virează de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Cele 255 de persoane fizice şi juridice din Curtea de Argeş care vor fi expropriate pentru secţiunea 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu, respectiv Piteşti – Curtea de Argeş, au primit înştiinţări referitoare la suprafeţele care vor fi expropriate şi la banii pe care îi vor lua. Sumele pleacă de la 10 lei şi ajung la câteva zeci de mii de lei. Pe listă sunt multe persoane cunoscute în oraş, oameni de afaceri, firme, dar şi cetăţeni care au moştenit terenuri în zona în care se face autostrada. Anul trecut ziarul nostru vă informa, făcând o analiză a exproprierilor făcute pe secţiunea Sibiu – Boiţa, care sunt sumele aproximative primite de expropriaţi, iar acum se dovedeşte că acele calcule au fost corecte.

Sunt persoane care primesc 10 lei pentru un metru de teren iar altele care vor încasa mult mai mult, cele cărora le sunt expropriate casele. Unii sunt mulţumiţi, alţii vor să acţioneze în instanţă Ministerul Transporturilor considerând că sunt prea puţini banii pe care îi primesc pentru proprietăţile lor.

Spre exemplu, o femeie primeşte 61.481 lei pentru o casă parter plus mansardă, cu o suprafaţă de 65 de metri pătraţi, iar pentru o altă casă, parter plus un etaj, un alt cetăţean va încasa 68.310 lei, casa având 45 de metri pătraţi.

Şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Curtea de Argeş este expropriată

Şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Curtea de Argeş este expropriată şi primeşte aproape 3000 de lei pentru o suprafaţă din domeniul privat. Asta pentru o suprafaţă, căci UATM Curtea de Argeş are mai multe suprafeţe în domeniul privat care vor fi expropriate  în zona în care se construieşte autostrada.

„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Sibiu-Pitești“ – Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești, situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, aflate pe raza localităților Budeasa, Curtea de Argeș, Mălureni și municipiul Pitești din județul Argeș, sunt în cuantum total de 4.275,72 mii lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului, în condițiile legii, cu încadrare în prevederile aprobate(…) Sumele individuale (…) se virează de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere, (…) în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii”, potrivit Hotărârii de Guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email