250 de polițiști argeșeni au fost pe străzi în minivacanța de Rusalii

250 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost, zilnic, la datorie, pentru ca cetățenii aflați pe raza județului nostru să nu aibă parte de evenimente neplăcute în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, informează IPJ Argeș.

„În perioada 21-24 iunie a.c., polițiștii argeşeni au organizat și efectuat peste 40 de acțiuni, la nivel județean, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
În cadrul activităților, au fost legitimate 3.686 de persoane și au fost verificate 2.758 de autoturisme

În această perioadă, au fost sesizate 742 de evenimente, prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, au fost constatate 24 de fapte de natură penală, 6 dintre acestea fiind infracţiuni la regimul rutier și au fost aplicate 1.501 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 300.00 de lei.

Nu au fost înregistrate evenimente deosebite în timpul manifestărilor publice.

Polițiștii rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, fiind testate 1.674 de persoane cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor la normele rutiere constatate, au fost aplicate 1.247 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, 291 dintre acestea, ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză.
Polițiștii din cadrul structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 78 de permise de conducere și au fost retrase 69 de certificate de înmatriculare.

Dintre permisele de conducere reținute, 27 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea.
De asemenea, 14 permise de conducere au fost reținute de polițiști, ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, cu valori de până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în comunicatul IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email