24 de metri din tunelul de pe Momaia al autostrăzii au fost executați deja

Marți, într-o postare pe facebook, Ionel Scrioșteanu, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aduce noutăți de pe șantierul autostrăzii Pitești – Sibiu, secțiunea Curtea de Argeș – Tigveni.

Pe acest șantier se desfășoară lucrările la primul tunel din această autostradă, care va traversa munții Carpați, pe sub Dealul Momaia din județul Argeș.

„Avem 24 de metri de tunel executați pana astăzi.

În prezent, stadiul lucrărilor este următorul: se lucrează în interiorul celor 2 portaluri: ieșirea din tunel spre Pitești, respectiv intrarea din tunel spre Sibiu; interiorul tunelului este construit prin metoda austriacă NATM, care folosește tehnologie de ultimă generație; se execută lucrări de armare pentru stabilizarea interioară a tunelului.

Pe acest șantier, sunt mobilizate următoarele resurse: 350 muncitori, 60 specialiști în lucrări de tunel din Austria, 90 de utilaje și 45 de camioane, pe întregul amplasament.

Tunelul Momaia are o lungime de 1,3 km, iar antreprenorul va realiza: 2 galerii principale separate, una pentru fiecare sens de mers, 2 benzi pe sens și acostamente, sistem de ventilație, sistem de evacuare, iluminat public, sistem de comunicare, câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului.

Reamintesc faptul că la construcția tunelului lucrează 2 echipe concomitent formate din specialiști aduși din Austria, care au la dispoziție câte un set de utilaje. Pentru a asigura continuitatea șantierului, în caz de nevoie, antreprenorul a dotat în șantier încă un set de utilaje suplimentar.

Autostrada Sibiu-Pitești este cel mai important proiect de infrastructură rutieră și, totodată, cu cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați”, scrie Ionel Scrioșteanu pe facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email