217 argeşeni care nu purtau mască au fost sancţionaţi în ultimele 24 de ore

Aproape 1.200 de persoane au fost verificate de polițiști în cadrul activităților din ultimele 24 de ore, în privința respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19,potrivit Poliţiei Argeş.

În ziua precedentă au fost organizate 36 de acțiuni punctuale (din care 33 de acțiuni independente ale polițiștilor, 1 cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală și 2 cu lucrători I.J.J. Argeș), fiind vizate, cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au verificat, în total, 1.151 de persoane, iar dintre acestea, 794 în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 392 de autovehicule au fost verificate, din care 129 mijloace de transport public în comun. De asemenea, 125 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.750 de lei, 217 dintre acestea, în valoare totală de 26.250 de lei, fiind aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție, 1 pentru nerespectarea măsurii izolării, iar 3 pentru participarea la activități  în spații private închise pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email