21 de persoane testate pentru Covid la Spitalul Curtea de Argeş

Ancheta epidemiologică efectuată la Spitalul Curtea de Argeş după depistarea pacientului infectat cu noul coronavirus s-a încheiat, potrivit comunicatului trimis redacţiei noastre de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Astfel, potrivit documentului emis vineri, „în cadrul anchetei epidemiologice, declanşată în momentul confirmării unui pacient pozitiv COVID-19 în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, conform metodologiei  de supraveghere a sindromului acut cu noul coronavirus, s-au identificat contacţii apropiaţi şi au fost testaţi pentru COVID-19, izolaţi şi supravegheaţi în condiţii de siguranţă. Au fost testate 21 de persoane (personal medical şi pacienţi), toate testele având rezultate negative.

Personalul medico-sanitar şi auxiliar care a acordat îngrijire directă pe secţia Medicală a purtat echipament de protecţie standard pentru unitate sanitară non-COVID. În secţia Medicală existau acele echipamente în număr suficient.

După transferul pacientei s-a eefctuat dezinfecţie terminală în salonul în care a fost izolată, iar a doua zi s-a efectuat curăţenie şi s-a repetat operaţiunea de dezinfecţie.

Având în vedere că operaţiunile de dezinfecţie ciclică sau de necesitate se fac prin pulverizare, deoarece în dotarea spitalului nu există nebulizator, s-a impus măsura de a dota unitatea sanitară cu aparat de nebulizare.

S-a impus respectarea Ordinului M.S. nr.555/2020 cu modificările ulterioare şi Ord. M.S.nr.828/2020 în ceea ce priveşte trajul clinico-epidemiologic al pacienţilor, izolarea şi internarea acestora”, se arată în documentul semnat de directorul executiv al DSP Argeş, dr. Guiţă Alexandru-Gigel.

Vă reamintim că pe 16 mai, la Spitalul din Curtea de Argeş a fost depistată pozitiv o pacientă la secţia Medicală (Interne). Se pare că nu a trecut prin triajul epidemiologic de la intrarea în spital, la cortul special amenajat, şi a fost internată direct. Tusea seacă pe aceasta o avea şi rezultatele examenului radiologic au dus la testarea ei pentru infecţia cu coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email