21 de persoane testate pentru Covid la Spitalul Curtea de Argeş

Ancheta epidemiologică efectuată la Spitalul Curtea de Argeş după depistarea pacientului infectat cu noul coronavirus s-a încheiat, potrivit comunicatului trimis redacţiei noastre de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Astfel, potrivit documentului emis vineri, „în cadrul anchetei epidemiologice, declanşată în momentul confirmării unui pacient pozitiv COVID-19 în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, conform metodologiei  de supraveghere a sindromului acut cu noul coronavirus, s-au identificat contacţii apropiaţi şi au fost testaţi pentru COVID-19, izolaţi şi supravegheaţi în condiţii de siguranţă. Au fost testate 21 de persoane (personal medical şi pacienţi), toate testele având rezultate negative.

Personalul medico-sanitar şi auxiliar care a acordat îngrijire directă pe secţia Medicală a purtat echipament de protecţie standard pentru unitate sanitară non-COVID. În secţia Medicală existau acele echipamente în număr suficient.

După transferul pacientei s-a eefctuat dezinfecţie terminală în salonul în care a fost izolată, iar a doua zi s-a efectuat curăţenie şi s-a repetat operaţiunea de dezinfecţie.

Având în vedere că operaţiunile de dezinfecţie ciclică sau de necesitate se fac prin pulverizare, deoarece în dotarea spitalului nu există nebulizator, s-a impus măsura de a dota unitatea sanitară cu aparat de nebulizare.

S-a impus respectarea Ordinului M.S. nr.555/2020 cu modificările ulterioare şi Ord. M.S.nr.828/2020 în ceea ce priveşte trajul clinico-epidemiologic al pacienţilor, izolarea şi internarea acestora”, se arată în documentul semnat de directorul executiv al DSP Argeş, dr. Guiţă Alexandru-Gigel.

Vă reamintim că pe 16 mai, la Spitalul din Curtea de Argeş a fost depistată pozitiv o pacientă la secţia Medicală (Interne). Se pare că nu a trecut prin triajul epidemiologic de la intrarea în spital, la cortul special amenajat, şi a fost internată direct. Tusea seacă pe aceasta o avea şi rezultatele examenului radiologic au dus la testarea ei pentru infecţia cu coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email