2021 este anul marilor proiecte de infrastructură din Argeș

Aproape 1,3 miliarde de lei primește județul nostru în anul 2021 pentru finalizarea proiectelor de infrastructură rutieră.

În cadrul proiectului pentru bugetul anului 2021 județul Argeș ocupă un loc important pe lista finanțărilor pentru marile proiecte de infrastructură. Ceea ce au promis liberalii în campania electorală atât la nivel național, cât și pe plan local se concretizează deja în proiecte și în lucrări. Astfel, pe lista investiţiilor finanţate de la bugetul de stat, pentru care s-au prevăzut bani anul acesta se numără şi importante proiecte de infrastructură din Argeş, precum tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, drumul expres Craiova-Pitești, reabilitatea DN 73 Pitești-Câmpulung-Brașov, modernizare DN 67 B Scoarţa-Piteşti dar și altele.

Autostrada Sibiu-Pitești și în special tronsonul Pitești-Curtea de Argeș devine realitate, după ce guvernul condus de Florin Cîțu a decis să aloce în acest an aproape 477 milioane de lei pentru acest proiect. Suma este cu peste 67% mai mare față de nivelul cheltuit anul trecut, și este un semn clar că vor începe lucrările pe tronsnul 5 Pitești-Curtea de Argeș. Drumul expres Pitești-Craiova va primi 763,5 milioane de lei preconizându-se ca anul acesta să fie finalizat tronsonul 2 cu o lungime de 42 km, segmentul care ocoleşte Slatina şi Balş, şi să demareze lucrările la tronsonul 3, de la Slatina până la graniţa cu judeţul Argeş.

Drumul național (DN 73) Pitești-Câmpulung-Brașov nu este lăsat deoparte și vor fi alocați pentru modernizarea sa 20.080.000 lei. Reabilitarea podului peste râul Dâmboviţa pe DN 73 km în comuna Dâmbovicioara va beneficia de 7.349.000 lei. O promisiune din campania electorală care devine realitate este modernizare DN 67B Scoarţa-Piteşti pentru care sunt alocați 2.000.000 lei. Tot la infrastructură mare, va fi prins în bugetul pe 2021 proiectul de reabilitare a DN 7C – Transfăgărăşan (expertiza tehnică şi elaborare studiu de fezabilitate) şi realizarea centurii de vest a municipiului Piteşti (studiu de prefezabilitate) pentru care există deja alocări bugetare în 2021.

În total, aproape 1, 3 miliarde de lei sunt alocați județului nostru pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură pe care le-am demarat și pe care le-am asumat că le vom finaliza sub guvernare liberală.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email