2014 a fost cel mai greu an pentru Judecătoria Curtea de Argeş

De curând, pe site-ul Judecătoriei Curtea de Argeş a fost publicat bilanţul activităţii pe 2014. Potrivit acestuia, anul trecut, pe rolul Judecătoriei au fost înregistrate în total 3918 de cauze nou-intrate, la care s-au adăugat un număr de 913 cauze rămase în stoc la data de 31 decembrie 2013, rezultând un volum total de 4831 cauze.

Din cele 3918 dosare nou-intrate în anul 2014, au fost înregistrate 3565 în materie civilă, din care 394 în materia minori şi familie; 150 în materia fondului funciar, şi 353 în materie penală.

Din cele 3546 hotărâri pronunţate în materie civilă au fost atacate 545 de hotărâri, rezultând un procent de atacare a hotărârilor în civil de 15,36% , iar din cele 302 hotărâri pronunţate în materie penală au fost atacate 222 de hotărâri, rezultând un procent de atacare a hotărârilor în penal  de 73,5%.

În materie civilă, numărul sentinţelor desfiinţate este de 88, rezultând un indice de casare de 2,48%, iar în materie penală, numărul sentinţelor desfiinţate este de 28, rezultând un indice de casare de 9,27%.

Relaţia dintre Judecătorie şi Parchet „a fost una nu foarte bună”

Relaţia dintre Judecătoria Curtea de Argeş şi Parchetul de pe lângă aceasta a fost una nu foarte bună, existând cazuri când procurorul de şedinţă nu era prezent la şedinţele de judecată la ora fixată de preşedintele de complet, precum şi situaţii în care, deşi legea obliga procurorul să înainteze unele acte de procedură sau să pună unele concluzii scrise ori verbale, nu s-a respectat acest lucru, precizează raportul de activitate citat.

„Anul 2014 a fost cel mai dificil an din istoria de după anul 1990 a Judecătoriei Curtea de Argeş, în primul rând prin necesitatea aplicării cu stricteţe a dispoziţiilor Codului civil şi Codului de procedură civilă – intrate în vigoare în anul 2013 şi a dispoziţiilor Codului penal şi a Codului de procedură penală – intrate în vigoare la 01 februarie 2014. Tot personalul instanţei s-a confruntat cu situaţii noi şi a trebuit să conlucreze pentru a ajunge la rezultate optime”, se arată în bilanţul activităţii pe 2014..

 

La Judecătoria Curtea de Argeş sunt patru judecători definitivi Marian-Mirel Bratu, Mihaela Ungureanu, Alexandru Blejan şi Adrian Cornel Stana, care au rămas la instanţă după ce unii judecători s-au pensionat ori au promovat la instanţa superioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email