200 de argeşeni au făcut plângere împotriva scumpirii apei

Asociaţia de proprietari nr. 20, reprezentată de preşedintele Petre Bălălău, a depus la Registratura Primăriei o plângere împotriva hotărârii Consiliului Local de creştere a tarifului la apă canal. Ieri după amiază, Petre Bălălău a fost la şedinţa de Consiliu şi le-a vorbit aleşilor despre plângerea înregistrată la Primărie. „Am depus, în numele a 200 de cetăţeni care au semnat, o plângere referitoare la modul cum a fost aprobată majorarea tarifelor la apă canal. Doresc să o analizaţi cu atenţie, pentru că fundamentarea prezentată nu este conform legii”, a spus preşedintele Asociaţiei 20, Petre Bălălău.
În documentul depus la Registratură Bălălău analizează punct cu punct fundamentarea făcută de conducerea SC Aquaterm la solicitarea de scumpire a tarifelor. „În fundamentare, operatorul argumentează necesitatea majorării preţului (…) bazându-se pe date incorecte faţă de cele raportate în bilanţul contabil (…) – salariul minim la societate este de 600 de lei, lucru neadevărat, rambursarea către AVAS a sumei de 372.251 lei, dar în bugetul aprobat pentru 2014 nu este prevăzută nicio sumă a se rambursa. Se motivează că în anul 2013 s-au înregistrat pierderi la activitatea de bază, dar în bilanţ nu se înregistrează pierderi, ci profit (…) Toate aceste minciuni au fost prezentate ca fiind reale pentru a induce în eroare membrii Consiliului pentru aprobarea majorării tarifelor”, se arată în plângerea menţionată.
Au votat şi cei care aveau un interes patrimonial
Petre Bălălău acuză şi că s-au încălcat prevederile Legii 215, prevederi referitoare la persoanele care au un anumit interes în votarea unor decizii. „Dl. Dumitrache Ştefan (consilier local – n.a.) a fost preşedinte de şedinţă şi a votat pentru aprobarea hotărârii, având un interes patrimonial, soţia fiind inginer la SC Aquaterm, iar în acest caz hotărârea este nulă de drept”, scrie în plângerea formulată de cetăţenii din Asociaţia nr. 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email