20.000 de lei amendă pentru folosirea de substanțe interzise la prepararea hranei

În cursul lunii septembrie 2017,  Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor (DSVSA) Argeș a efectuat 353 de controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor și a sănătății publice, la unități cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie, abatoare, fabrici de preparate carne, ferme porci, ferme bovine, ferme găini ouă , măcelarii, pescării, carmangerii, cantine, unități catering, etc., se arată întrun comunicat al DSVSA Argeș.

Pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, din care 3 avertismente scrise și  16 amenzi în valoare totală de 52200  lei.

Cinci amenzi  în valoare de 12400 lei au fost date pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, două  amenzi în valoare de 3200 lei pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații necorespunzătoare sau neaprobate sanitar, iar o amendă în valoare de 600 lei a fost aplicată pentru nerespectarea regulilor de igiena în exploatațiile de animale. Cea mai mare amendă, în valoare de  de 20.000 lei, a fost dată de consilierii Direcției Sanitar Veterinare  pentru folosirea la prepararea  hranei pentru animale a unor aditivi sau substanțe chimice interzise și depășirea concentrațiilor admise. 

Inspectorii DSVSA au aplicat o sancțiune contravențională  în valoare de 2000 de lei pentru neanunțarea proprietarului privind capturarea câinelui de către adăpostul de câini 

În cursul lunii septembrie 2017 au fost confiscate și scoase din consumul public peste două tone de carne, 1247 kilograme de preparate din carne și alte produse ale căror valoare a fost de 76428 lei.

 

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email