2 argeşeni reţinuţi pentru că vindeau substanţe cu efecte psihoactive

Joi , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată, se arată într-un comunicat al DIICOT. Ei sunt bănuiţi că, începând cu luna septembrie 2021 și până în prezent, au comercializat pe raza județului Argeș substanțe cu efect psihoactiv

“La data de 27 ianuarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în urma cărora au fost descoperite și au fost ridicate aproximativ 270 de grame de substanță pulverulentă, albă, ustensile de preparare și porționare a drogurilor, trei cântare electronice de precizie, materiale pirotehnice interzise la deținere, telefoane mobile, cartele telefonice, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, aproximativ 2.300 de euro și 2.900 de lei.
În urma acestor activități, 3 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.
La data de 28.01.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă a unui inculpat și de arest la domiciliu a celui de-al doilea inculpat.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul B.C.C.O. Pitești”, se arată în comunicatul citat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email