2.194 de infracţiuni comise la Curtea de Argeş în 2015

Bilanţul pe anul 2015, prezentat de poliţiştii municipiului Curtea de Argeş, arată că infracţionalitatea a avut un trend descendent, cu o uşoară scădere pe aproape toate componentele. În urmă evaluării activităţii poliţiei municipiului Curtea de Argeş în anul 2015 s-au desprins mai multe concluzii. Principalii indicatori au arătat că au fost îndeplinite obiectivele Poliţiei prin creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţă stradală, siguranţă rutieră şi siguranţă transporturilor. „În anul 2015 au fost sesizate 2.194 infracţiuni, cu o uşoară scădere faţă de 2014 când au fost înregistrate 2.200 infracţiuni. Dintre acestea, 182 au fost de natură economico-financiară, 1.500 de natură judiciară şi 512 de altă natură”, a declarat comisarul şef Mihai Bălan, adjunctul comandantului Poliţiei Curtea de Argeş. Ca şi în anii anteriori, se observă că în mediul rural infracţionalitatea este mai mare decât în cel urban. Astfel, anul trecut au fost înregistrate 681 infracţiuni în mediul urban, iar în zona rurală 1.513. Din bilanţul întocmit de poliţişti reiese că au fost 3.296 de infracţiuni constatate contra persoanei şi 883 contra patrimoniului.

5 morţi şi 27 persoane rănite grav în accidente

Conform bilanţului întocmit de poliţişti rutieri, anul trecut, pe raza municipiului Curtea de Argeş şi la cele 3 secţii de poliţie rurală arondate, au fost înregistrate 26 accidente grave soldate cu 5 morţi, 27 de persoane rănite grav şi 15 rănite uşor. O pondere importantă în întocmirea acestui bilanţ a avut-o accidentul care a avut loc în apropierea fostei unităţi militare din comună Băiculeşti. Vă reamintim că un microbuz plin cu pasageri plecaţi din Curtea de Argeş s-a lovit de un podeţ, după ce şoferul Ion Vintilă a încercat să evite coliziunea cu un alt autoturism. În urma impactului puternic au murit 3 oameni, iar 14 au ajuns la spital.

Principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie în 2015 au constituit-o traversarea prin loc nepermis, viteză neadaptată la condiţiile de trafic, urmată de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au efectuat 231 acţiuni, unde au fost aplicate 5.669 contravenţii, 608 permise au fost reţinute şi 313 retrase.

În anul 2015, poliţiştii au pus în aplicare o serie de proiecte şi campanii preventive declanşate la nivel local care au avut că scop creşterea gradului de siguranţã şi protecţie pentru cetãţeni; precum şi combaterea infracţionalitãţii şi a criminalitãţii.

 

Gina Grigorescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email