191 de argeşeni şi-au găsit o slujbă la Bursa locurilor de muncă

Bursa Generală a locurilor de muncă de vineri, prima și cea mai importantă că participare din acest an, a fost organizată de AJOFM atât în Pitești cât și la Câmpulung și Curtea de Argeș. Pe total județ, au participat 91 de agenți economici care au  oferit 1.322 locuri de muncă vacante disponibile.  La Pitești au fost prezente 52 firme cu un număr de 1.042 locuri de muncă vacante, oferta fiind destul de diversificată atât că domenii de activitate cât și că meserii solicitate. 

Principalele domenii de activitate solicitate de către angajatori sunt cele din industria construcțiilor civile, industria textilă, industria auto (confecționeri cablaje auto, montatori subansamble), industria  prelucrărilor mecanice (sculer-matrițer, frezor, operator mașini unelte cu comandă numerică, lăcătuș), hoteluri și restaurante (bucătar, barman-ospătar), transporturi, servicii către populație, comerț.

Pentru persoanele cu studii superioare au fost puse la dispoziție un număr de 34 posturi vacante, marea lor majoritate fiind destinate pentru profesia de inginer (mecanic, proiectare, constructor, prelucrare lemn), dar și de economist, inspector securitate muncă, programator IT.

Organizatorii apreciază că în Pitești au participat aproximativ 500 persoane iar alte 270 au fost prezente la Câmpulung și Curtea de Argeș. Dintre acestea, au fost selectaţi pe total județ, în vederea încadrării în muncă, 191 participanți, AJOFM urmând să monitorizeze pe parcursul unei luni rezultatele acestei acțiuni. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email