19 ani de prietenie cu oraşul Nevers


Un grup de 21 de francezi, membri ai Asociaţiei de Prietenie Amicală Nevers, au vizitat săptămâna trecută Curtea de Argeş. Timp de trei zile, străinii s-au bucurat de frumuseţile oraşului şi ale zonelor din jurul municipiului. Francezii au fost cazaţi în casele membrilor Asociaţiei de Prietenie Amicală Curtea de Argeş.
Cu 19 ani în urmă, municipiul Curtea de Argeş s-a înfrăţit cu oraşul Nevers din Franţa, ocazie cu care a fost înfiinţată şi Asociaţiei de Prietenie Amicală Curtea de Argeş- Nevers. De atunci în fiecare an, argeşenii merg în vizită în Franţa, iar francezii vin în România. Obiectivele înfrăţirii au fost stabilirea unei bunei cooperări între cele două comunităţi, schimburi culturale, sprijinirea celor defavorizaţi, dar mai ales cooperare în domeniul economic şi social.

Francezii vor înnoirea înfrăţirii

Înainte de plecarea spre Franţa, în cadrul primăriei Curtea de Argeş a avut loc o întrunire a membrilor Asociaţiei, atât francezi, cât şi argeşeni, organizată de Marian Ducă. Primarul Nicolae Diaconu a primit cu plăcere invitaţia de a participa la eveniment. Francezii au ţinut să specifice cât de importantă este pentru ei înfrăţirea cu municipiul nostru şi totodată au cerut reînnoirea contractului de înfrăţire începând cu anul viitor, odată cu serbarea celor 20 de ani de colaborare. Primarul a acceptat cu plăcere, iar pentru a sărbători au ciocnit o cupă cu şampanie. „Bucuria cea mai mare este că această prietenie a rezistat timp de 19 ani. Prietenia a fost începută de autorităţi, dar a rezistat cu sprijinul familiilor din municipiu, care au ţinut o legătură strânsă cu cei din Nevers. Dacă cu celelalte două oraşe cu care Curtea de Argeş este înfrăţit, totul s-a limitat numai la administraţia locală, cu Nevers-ul s-a creat o adevărată prietenie, care cu siguranţă va mai dura mulţi ani”, a precizat primarul Nicolae Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email