175 de paşapoarte eliberate la Curtea de Argeş

În primele şase luni ale acestui an, la nivelul Serviciului Eliberări Paşapoarte s-au primit 4451 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi au fost eliberate 4065 astfel de documente. De asemenea, s-au primit 2426 cereri de eliberare a paşapoartelor simple temporare, fiind eliberate 2424.
Din acest an funcţionează puncte de preluare a cererilor şi de eliberare a documentelor nu doar la Piteşti, ci şi în orasele Mioveni, Câmpulung şi Curtea de Argeş. În municipiul nostru au fost preluate 187 cereri, şi eliberate 175 documente, în timp ce la Câmpulung au fost preluate 214 cereri , şi eliberate 247 documente. 
De ieri, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Argeş a pus în circulaţie noul model al paşaportului simplu temporar românesc, valabil 1 an, paşapoartele temporare emise anterior rămând valabile până la data expirării.
Noul model al paşaportului cuprinde o serie de elemente de securizare. Astfel, desenul copertei este realizat folosind o foiţă aurie aplicată prin poleire, pe un material vişiniu. Prin expunere la lumină ultravioletă pe toată suprafaţa copertei se poate vizualiza textul “ROU”, realizat folosind caractere arhaice. Coperta interioară este tipărită pe o hârtie de securitate, cu fibre fluorescente şi fără înălbitori în componenţa sa. Pagina de date precum şi paginile pentru vize sunt realizate pe o hârtie de securitate, cu fibre fluorescente şi fără înălbitori optici în componenţă. În componenţa fundalului de securitate se pot observa numeroase elemente specifice graficii de securitate, prin expunerea documentului la lumină ultravioletă pe pagina de date se va putea observa un model grafic.
Prin expunerea documentului la lumină ultravioletă, pe paginile de viză se poate observa un model grafic, invizibil la lumină normală. Numărul paşaportului a fost perforat în partea inferioară a tuturor paginilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email