Municipiul Curtea de Argeş a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice o licitaţie pentru un contract în valoare de peste 17 milioane de lei. Obiectul acestui contract de achiziție publică îl reprezintă servicii de elaborare proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, asistenţă tehnică din partea proiectantului și lucrări de construcții în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea estimată a contractului este în cuantum de 17.368.000,35 lei (fără TVA) constituita astfel: pentru serviciile de proiectare – valoarea estimată de 725.000,00 lei (fără TVA), pentru execuția lucrărilor – valoarea estimată de 16.643.000,35 lei. Valoarea estimata a contractului de achiziție nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevazute stabilita în bugetul proiectului respectiv suma de 920.102,59 lei (fără TVA). De asemenea, valoarea estimată a contractului de achiziție publică nu conține alte sume necesare implementării cum ar fi sume provizionate, rezerve de implementare, cheltuieli incidentale. Licitaţia are loc pe 5 iulie.
Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut
Pe 19 mai 2020 a fost semnat contractul pentru proiectul cu finanțare europeană ”Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”. După cum ziarul nostru v-a informat, principalele lucrări de intervenție prevăzute în cadrul proiectului sunt:
– Modernizarea transportului în comun prin achiziționarea de14 autobuze electrice inclusiv construirea staţiilor de alimentare a autobuzelor alimentate electric;
– Construirea/ amenajarea/ modernizarea stațiilor de transport public
– Realizare unei autobaze în cartierul Progresu;
– Modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat cu rol în optimizarea și eficientizarea traseelor de transport public, dar și de creștere a siguranței și confortului călătorilor;
– Modernizarea sistemelor de bilete integrate pentru călători „e-ticketing”.
Se are în vedere modernizarea transportul public de călători și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul municipiului. Pentru a atinge acest obiectiv, administrația locală va autoriza intervenții de reabilitare a două tronsoane rutiere, de amenajare a stațiilor de transport, precum și de realizare a unei autobaze, inclusiv a infrastructurii tehnice aferente acesteia.
Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, din 4 iulie 2019 până la 30 iunie 2022. Investițiile ce vor fi derulate au o valoare totală de 47.028.577,51 lei; din aceștia peste 37 de milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), peste 5,7 milioane de lei sunt alocate din bugetul național, peste 878 de mii de lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului, în timp ce peste trei milioane de lei constituie valoarea cheltuielilor neeligibile, potrivit adrmuntenia.ro.