150 de jucători de tenis masă şi-au disputat trofeul „Cupa Basarabilor”

Sala de sport a Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” a găzduit în week-end Turneul de tenis de masă Cupa Basarabilor Curtea de Argeş, organizat de jucătorul de tenis Vali Şuţă. La competiţie au participat 150 de jucători din mai multe judeţe ale ţării. Evenimentul a debutat cu o meci demonstrativ între campioana Otilia Bădescu şi Rodica Sicoe, din Cugir. Deşi Otilia Bădescu a câştigat cu scorul de 3 – 0, meciul a fost unul disputat, iar schimburile frumoase de mingi au smuls ropote de aplauze din partea tuturor celor prezenţi în sala de sport. Pentru că meciurile s-au încheiat târziu în noapte, câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi într-o ediţie viitoare a ziarului Interes Argeşean.

„Un turneu important pentru dezvoltarea tenisului de masă!”    Interviu cu Otilia Bădescu

Aţi revenit la Curtea de Argeş. Ce părere aveţi despre organizarea acestui turneu?
– În primul rând vreau să mulţumesc pentru această invitaţie. În altă ordine de idei vreau să spun că pentru organizarea acestui turneu ne-am gândit de câteva luni de zile, împreună cu domnul Vali, pentru a găsi formula optimă pentru participanţi. De fiecare dată ni s-a spus că toată lumea a fost mulţumită la Curtea de Argeş, de organizare şi de tot ceea ce presupune un astfel de concurs. Atunci am decis că trebuie făcut acest turneu, în primul rând pentru amatori şi pentru iubitorii tenisului de masă. Sunt foarte încântată de faptul că 150 de jucători de tenis de masă sunt alături de noi, unde doresc să-şi etaleze ce este mai bun, iar câştigătorii să obţină trofeele oferite de organizatori.
Credeţi că municipiul Curtea de Argeş poate fi o pepinieră pentru tenisul de masă de performanţă din România?
– Acest turneu este important pentru dezvoltarea tenisului de masă şi pentru generaţia care trebuie să-şi desfăşoare activitatea în sălile de sport. Mai ales că tenisul de sport este o disciplină foarte frumos practicabilă şi pentru toate vârstele. Se poate juca la 5 – 6 ani, dar şi dacă eşti mai vârstnic. Un alt lucru important este antrenorul. Trebuie găsit antrenorul potrivit şi profesionist, care de asemenea trebuie sprijinit. Dacă Consiliul Local şi Primăriile care au în subordine sălile de sport, promovează şi dezvoltă ramura aceasta de sport ar fi foarte bine. Trebuie susţinut acest sport. Părinţii sunt cei care pot determina un copil să meargă în sala de sport, pot hotărî soarta viitorului.
De ce are nevoie un jucător de tenis de masă pentru a deveni un mare campion?
– În primul rând trebuie să-ţi placă ceea ce faci. În altă ordine de idei trebuie să fi susţinut de antrenor, de părinte, de partenerul joc. Sportul întotdeauna a arătat că există fairplay, că există o disciplină. Anturajul în sport este unul prielnic. Frecvenţa cu care jucătorul este la masa de joc sau în sala de sport aduce un surplus. Talentul trebuie să existe şi să fie perseverenţă, însă totul este o muncă de echipă. Ţine de foarte mulţi factori ca să ajungi un sportiv de performanţă. Mai mult decât atât, este important campionatul în care îţi desfăşori activitatea. Dacă de la o vârstă mică există un campionat care este susţinu şi foarte disputat, creşterea valorică se face foarte repede. Dacă acest campionat practic nu există va fi foarte greu să progresezi. Astfel, rămâne ca partea financiară să fie asigurată de părinte, în ceea ce priveşte cumpărarea de materiale, de a-l duce la competiţii, de aceea eu cred că trebuie sprijinit Campionatul Naţional.
Un mesaj pentru iubitorii tenisului de masă din Curtea de Argeş.
– Întotdeauna vă aşteptăm cu drag şi dorim să fiţi alături de noi, în toate competiţiile de tenis de masă. De asemenea, acest sport fără spectatori îşi pierde din farmec şi de aceea vă aşteptăm cu mare drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email