15 ani de INTERES ARGEŞEAN

Ziarul Interes Argesean sărbătorește 15 ani de existență și contribuție la comunitatea din Argeș. De-a lungul anilor, a reușit să ofere informații de calitate și interesante, atât prin ediția de print, cât și prin varianta online. Cu ediția de print, ziarul oferă o experiență tradițională și tangibilă, permițând cititorilor să se bucure de știri și informații într-un format fizic. Pe de altă parte, varianta online a ziarului ne permite să ajungem la un public mai larg și să oferim conținut actualizat în timp real.

Pe 25 septembrie 2008 a apărut primul număr al ziarului Interes Argeşean. Îmi amintesc cu mare drag de festivitatea de lansare a ziarului la care au participat echipa redacţională şi oameni importanţi din Argeş.

Interesul dumneavoastră este scopul demersului nostru jurnalistic, iar la capătul zilei vom fi fericiţi dacă dumneavoastră, cititorii noştri , veţi fi un pic mai buni sau  măcar  mai informaţi. Echipa de Interes este cea mai bună din Curtea de Argeş, o echipă formată din oamenii în care aveţi încredere. Vom fi aproape de dumneavoastră, şi vă aşteptăm aproape de noi, pentru că vom face ziarul împreună, iar ziarul va ilustra problemele şi bucuriile pe care le aveţi.

Carmen Lis, Elena Vulparu, Gabriela Dobra, Andreea Mira, George Onea, Cristian Marinescu şi „magicianul” Mihai Constantin se înclină în faţa dumneavoastră acum, la început de drum. Noi suntem Interes argeşean, în interesul dumneavoastră. Vă aşteptăm în fiecare zi de acum încolo, să ne citiţi, să veniţi la redacţie, să vă împărţiţi viaţa cu noi. De la noi, cu drag, pentru dumneavoastră, un ziar adevărat, cu subiecte adevărate, cu oameni şi despre oameni adevăraţi.

Asta scriam în primul număr al ziarului şi este perfect valabil şi acum. În cei 15 ani care s-au scurs echipa s-a schimbat , dar toţi cei care au venit au făcut presă de calitate, fără alte interese în afara celui declarat în 2008.

Interes Argeşean a scris despre tot ce s-a întâmplat la Curtea de Argeş în ultimul deceniu și jumătate. Bune, rele, despre toate aţi aflat din ziarul nostru. Am încercat să scriem cronica clipei argeşene cum am putut mai bine, cu maximă obiectivitate, am încercat să reflectăm viaţa comunităţii exact cum a fost, şi asta o să facem şi mai departe. Fără compromisuri şi fără să credem că noi le ştim pe toate, fără acuzaţii gratuite şi fără fake news.

Ziarul a trecut prin toate momentele acestor ani, grele sau frumoase, la fel ca toată lumea, toate ziarele şi întreaga comunitate. Am râs, am plâns, am strâns din dinţi şi am mers mai departe alături de dumneavoastră, cititorii noştri. Am reuşit asta datorită dumneavoastră, şi ne bazăm pe dumneavoastră pentru cel puţin următorii 15 ani.

Foto Didi Dumitrescu

Să faci presă la Curtea de Argeş nu e deloc uşor, dar e interesant. Feed back-ul este rapid, o problemă semnalată se rezolvă repede sau nu se rezolvă deloc, dar oamenii află despre ea, dacă nu au semnalat-o chiar ei, şi iau atitudine. Pe site-ul ziarului, www.interesargesean.ro, pe pagina de facebook, pe stradă, când se întâlnesc cu noi. Îmi place să cred că şi datorită nouă, celor de la Interes Argeşean, unele lucruri s-au lămurit/rezolvat la Curtea de Argeş dar nu numai.

Suntem istorici ai clipei, după cum spunea Albert Camus, iar 15 ani au trecut precum câteva clipe.

Eu cred, şi puteţi să mă contraziceţi, că succesul oricărui lucru, al oricărei activităţi e asigurat în mare măsură dacă cei care contribuie la realizarea lui, sau a ei, o fac cu plăcere, cu pasiune, cu dragoste, cu putere, cu nerv sau cu nervi, cu stăruinţă şi sacrificiu, dacă lasă în lucrul acela sau în activitatea aceea o părticică din ei, din sufletul lor. La ziarul nostru aşa se întâmplă.

Şi asta scriam în primul număr al ziarului şi este, de asemenea, perfect valabil şi acum. După 15 ani de apariţie neîntreruptă, primii şapte cotidian, apoi săptămânal, sunt mai convinsă ca oricând că dacă există o reţetă a succesului, asta se bazează doar pe pasiunea pe care fiecare o pune în ceea ce face. Pasiunea, dragostea pentru meserie şi pentru oraş, stăruinţa şi un pic de sacrificiu sunt ingredientele care au stat la baza activităţii noastre de 15 ani încoace.

Scriu cu mare bucurie acum ceea ce spuneam şi pe 25 septembrie 2008 – neavând politicieni sau mari averi în spate, ziarul este al nostru în măsura în care este şi al dumneavoastră. Dacă ne citiţi şi vă place ce scriem, Interesul nostru este comun. Asta e. Suntem o echipă mare, mare cam cât zona Curtea de Argeş, şi ne susţinem unii pe alţii. Vom fi, noi, cei de la Interes Argeşean, în slujba dumneavoastră şi vă vom reprezenta interesele.

Acesta a fost crezul nostru, raţiunea de a fi a ziarului de la început şi până acum şi vă asigurăm că aşa va fi şi mai departe. 10, 20, 30 de ani, pe toţi vi-i dedicăm dumneavoastră, cititorilor noştri.

Laura ILIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email