141 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti în ultimele 24 de ore

Peste 250 de efective de poliție şi poliţie locală s-au aflat la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

30 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate în ultimele 24 de ore, (din care 27 de acțiuni organizate independent de polițiști, 2 acțiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate aproape 1.600 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, a deplasării doar cu justrificare în intervalul 23:00-05:00 și a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată.

De asemenea 125 de societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

În cadrul activităţilor,  au fost verificate 321 de autovehicule, din care 67 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.250 de lei. Dintre acestea, 119 sancţiuni, în valoare de 6.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, iar 19 sancțiuni, în valoare de 500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email