140 de kg de articole pirotehnice confiscate de poliţişti

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș participă, și în acest an, la acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, declanșată la nivel național, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, și atrage atenția cu privire la utilizarea responsabilă a acestora, potrivit IPJ Argeş.

În perioada 22 noiembrie 2021 – 09 ianuarie 2022, poliţiştii argeșeni acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii  serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică, vor efectua acţiuni şi controale, atât la cele 36 de societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Activităţile au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2021/2022.

Conform legii, sancțiunile contravenționale au o valoare cuprinsă între 3.000 și 15.000 de lei. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice tip petardă poate fi sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Până la această dată, în urma activităților desfășurate de polițiștii argeșeni, pentru verificarea legalității privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice, au fost întocmite două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate aproximtiv 140 de kg de articole pirotehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email