1,4 milioane de euro pentru parcul din spatele Casei de Cultură

Hotărârea de Guvern nr. 110 din 2011, care prevede localităţile pentru care au fost aprobate proiectele de mediu, scrie şi despre Curtea de Argeş. Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în municipiul Curtea de Argeş” a obţinut o finanţare de 1,4 milioane de euro. Această sumă vine de la fondul de mediu, cofinanţarea locală fiind de 100.000 de euro.
Parcul va avea aproximativ 9000 de metri pătraţi şi va fi amplasat în spatele Casei de Cultură. Va avea alei ecologice, locuri de joacă pentru copii, iluminat ecologic, spaţii verzi, plante, etc. după cum a spus primarul Nicoae Diaconu.
„Unde este Lăzăroiu acum?!”
Primarul Diaconu a ţinut să întrebe, retoric, „unde este Lăzăroiu (preşedintele PDL Curtea de Argeş – n.a.) acum?!”  Edilul a făcut referire la momentul semnării proiectului în valoare de 14 milioane de euro, prin care toate străzile vor fi asfaltate, moment la care au venit şi Ştefan Lăzăroiu şi senatorul Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş, pe lângă reprezentanţii autorităţii locale şi deputatul PSD Mircea Drăghici, fiecare dintre ei încercând să-şi asume meritele pentru obţinerea finanţării acestui proiect important. „Nu ştiu unde sunt cei care erau în toamnă şi se lăudau atunci. Nu ştiu dacă dl. Lăzăroiu ştie unde este fondul de mediu. Nu e normal şi corect din punctul meu de vedere să profiţi de nişte succese ale oamenilor care au muncit din Primărie şi să încerci să-ţi asumi nişte merite pe care toată lumea ştie că nu le ai. A interveni pentru aceste succese e la limita traficului de influenţă. Au fost câştigate aceste proiecte pentru că au fost foarte bine scrise, au fost în concurs şi au obţinut finanţare”, a mai spus primarul Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email