1322 de intervenţii ale SMURD Curtea de Argeş în 2017

Din cele 1.989 intervenții avute în decursul anului trecut de forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Curtea de Argeș, 667 s-au încadrat la capitolul Situații de urgență, iar restul  de 1.322 au fost solicitări pentru echipajele SMURD. Defalcat, situații de urgență au fost 61 incendii, 73 incendii de vegetație, 10 situații ce au inclus alunecări de teren, inundații, avarii, etc., 78 măsuri pentru protecția comunităților, 18 exerciții, 409 recunoașteri în teren și 18 alerte false/întoarceri din drum/deplasări fără intervenție. Din bilanțul de activitate al Detașamentului de Pompieri Curtea de Argeș mai reiese că în luna martie a anului trecut au fost cele mai multe incendii de vegetație – 39, iar la polul opus, niciunul în lunile mai, septembrie și decembrie. De asemenea, tot în luna martie a anului trecut au fost cele mai multe incendii, 12 în total, unul în august, câte două în mai, septembrie și decembrie. În ianuarie 2017 au fost înregistrate 10 incendii, în februarie -8, aprilie – 6, iunie – 3, iulie, octombrie și noiembrie – câte 5 în fiecare lună.
Echipajele SMURD au fost solicitate la 1.050 cazuri pentru a acorda asistență medicală de urgență, 8 descarcerări, 106 cazuri pentru asistență persoane (pacienți supraponderali sau persoane blocate în locuințe) și 158 alerte false/întoarceri din drum/deplasări fără intervenție. Intervențiile la accidentele grave unde a fost nevoie de descarcerare s-au petrecut în lunile ianuarie – 4, câte una în martie și iunie, și 2 în noiembrie. 
Datele prezentate sunt valabile pentru întreg raionul de intervenție al Detașementului de Pompieri condus de lt. col. Cristian Pungă, format din municipiul Curtea de Argeș și 19 localități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email