120.000 de lei pentru studii şi serviciii necesare delegării transportul public local

Municipiul Curtea de Argeş plăteşte 120.000 de lei din bugetul local pe acest an pentru „delegarea gestiunii transportului public local de persoane cu autobuze urbane prin curse regulate la nivelul municipiului”. Suma va fi folosită pentru „cheltuieli pentru servicii de elaborare a studiului de oportunitate, servicii auxiliare achiziţiei, etc.”, potrivit reprezentanţilor Primăriei. Delegarea gestiunii serviciului de transport este necesară pentru că Municipalitatea trebuie să depună o „declaraţie de angajament” semnată la depunerea cererii de finanţare conform căreia solicitantul va realiza demersurile necesare pentru a încheia un contract de delegare a gestiunii acestui serviciu. Toate acestea se fac în vederea depunerii spre finanţare a proiectului „Dezvoltarea transportului public în muniicpiul Curtea de Argeş”, proiect care presupune, printre altele, achiziţia de autobuze electrice care să efectueze transportul public la Curtea de Argeş.

Actualul contract de transport e valabil până în 2021

Acum, transportul public local la Curtea de Argeş este asigurat de o asociaţie care are un contract valabil până în octombrie 2021, prin urmare delegarea gestiunii se va putea face după această dată. Reprezentantul Asociaţiei Translocal, Constantin Călin, spune că un sistem de transport electric este binevenit la Curtea de Argeş. „Este o idee bună, dar e nevoie ca lucrurile să fie făcute bine, de către profesionişti, pentru ca totul să funcţioneze”, spune directorul SC Motocar, Constantin Călin.

Pe de altă parte, transportatorii locali abia îşi acoperă cheltuielile acum, declară Călin. „Preţul de doi lei biletul e neschimbat de 7-8 ani. De fapt, preţul real e de patru lei, pentru că au crescut salariile în ultimii ani, preţul combustibilului, etc.”, ne-a mai spus directorul. Nu ştie dacă ar intra în cursa pentru delegarea transportului, probabil că nu, dar ideea autobuzelor electrice la Curtea de Argeş este un pas spre dezvoltarea oraşului. „Cu condiţia ca toate aspectele să fie luate în calcul astfel încât activitatea să fie eficientă”, crede acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email