12 paturi pentru pacienţii Covid la Spitalul Curtea de Argeş

12 paturi au fost alocate pacienţilor Covid la Spitalul Curtea de Argeş, potrivit rpefectului Radu Perianu, citat de jurnalulderages.ro. Au fost autorizate, s-a emis și ordinul de la Ministerul Sănătății referitor la implicarea acestui spital în lupta Covid, adică au intrat în legalitate. Repet, ei aveau pacienți Covid”, a declarat prefectul Radu Perianu pentru sursa citată.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr. Sorina Honţaru, a spus că s-au luat toate măsurile, s-au pus paravane, au intrări separate. S-a rezolvat. Au 8 paturi pentru pozitivi și 4 pentru suspecți. Toate unitățile sanitare trebuie să aibă paturi pentru suspecți și aceasta era singura unitate sanitară din județ care nu avea paturi Covid”.

Managerul interimar al Spitalului, Florian Mitucă, nu a răspuns la telefon, iar purtătorul de cuvânt al Spitalului nu a fost de găsit. Anterior, Mitucă ne-a confirmat că „se fac demersuri” pentru pacienţii Covid.

„Deocamdată se fac măsurători, încă sunt expertize de făcut. Nu vor fi multe paturi, există un normativ, în funcţie de suprafaţă, de prizele de oxigen, etc. Probabil că mai puţin de 10 paturi pentru pacienţii cu Covid vom avea la Curtea de Argeş”, ne spunea Florian Mitucă, manager interimar al Spitalului Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email