12 milioane pentru reabilitarea Liceului Agricol şi a Şcolii nr. 3

Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, și primarul de la Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu, au semnat încă două contracte de finanțare Regio, pentru Liceul Tehnologic Agricol și Școala cu clasele I-VIII Sfântul Apostol Andrei, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, din care valoare nerambursabilă peste 9 milioane de lei, informează proarges.ro.
Peste 800 de elevi ai celor două unităţi de învăţământ vor beneficia de condiţii mai bune la şcoală o dată cu punerea în practică a acestor contracte. “Sper ca aceste contracte să fie un îndemn pentru primarul din Curtea de Argeș să vină cu noi proiecte, dar și din restul județului pentru noul exercițiu bugetar. Când vom avea informații privind axele de finanțare, vom avea o caravană de informare.
Până acum, Argeșul a semnat 33 de aplicații pentru modernizarea școlilor, valoarea totală ridicându-se la aproape 100 milioane de lei. Mai sunt de semnat încă 4 contracte de finanțare în Argeș: două proiecte la Vulturești, unul la Mălureni și unul în comuna Căldăraru”, a declarat pentru sursa citată Liviu Mușat.
La rândul său, primarul Nicolae Diaconu a spus că „termenul de implementare este până la sfârșitul lui 2015. Școlile vor fi dotate și cu mobilier și aparatura necesare actului de educație”.
De curând, primarul Diaconu a semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea Liceului Auto, lucrările urmând să înceapă anul viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email