12 elevi din Curtea de Argeş au luat premii la concursul „Sorin Simion”

Şcoală Gimnazială Nr. 3 – “Ion Pillat”, din Piteşti, a marcat împlinirea a 124 de ani de la naşterea celui al cărui nume îl poartă printr-o serie de activităţi. De departe una dintre cele mai importante a fost Concursul Judeţean de Matematică “Sorin Simion”, ajuns la ediţia a XIX-a, pentru clasele IV-VIII, la disciplinele matematică şi limba şi literatura română. Competiţia a omagiat activitatea şi memoria regretatului profesor şi inspector de matematică şi a oferit posibilitatea elevilor şcolilor din judeţ cu cele mai bune rezultate la concursurile şi olimpiadele desfăşurate în acest an şcolar, să îşi dispute supremaţia la cele două obiecte. Municipiul Curtea de Argeş a fost reprezentat de Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” care a participat la concurs cu un lot format din 14 elevi, dintre care 11 au obţinut premii şi menţiuni (un premiu I, un premiu III şi nouă menţiuni) şi Şcoala Gimnazială “Carol I”  care a înscris în concurs doi elevi, obţinând o menţiune.

La limba română, Ana Chistol a ocupat locul I, iar Ioana Alexandra Bratu, Denisa Răduţă şi Ana Brătulescu au luat menţiune. Elevele au fost pregătite de profesoara Melania Floroiu Comănescu la Şcoala „Mircea cel Bătrân”.

La matematică Andy Ionuţ Zinca a ocupat locul III, iar Vlad Ungureanu, Ioan Radu Stan, Daria Mireștean, Dorin Ilea, şi Sebastian Badea au luat menţiune. Ei au fost pregătiţi de profesorii Adriana Niţă şi Nicolae Niţă la aceeaşi şcoală. Karla Maria Ionescu a obţinut tot menţiune, ea fiind eleva profesorului Gobej Adrian.

De asemenea, Ioan Mario Nistor, de la Şcoala „Carol I”, pregătit de profesorul  Daniel Codeci, a luat menţiune la matematică.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email