1000 de noi locuri de muncă

Construirea secţiunii 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu, respectiv Piteşti – Curtea de Argeş, va însemna 1000 de noi locuri de muncă pentru această zonă, estimează prefectul Emanuel Soare. Contractul de lucrări a fost semnat în luna mai a anului trecut, iar proiectarea durează un an. În mai, anuş acesta, lucrările ar trebui să înceapă, deşi oficiali din Ministerul Transporturilor şi politicieni din Curtea de Argeş au declarat că termenul ar putea fi devansat. Lucrările pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești din cel mai important proiect rutier al României vor începe într-o lună, maximum două, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.

„La Pitești – Curtea de Argeș, lotul 5, este semnat cu o firmă italiană contractul. Într-o lună sau maxim două încep lucrările acolo și din ce am mai avut experiență cu ei în România, merg repede când au front de lucru”, a spus Cătălin Drulă, invitat la o emisiune Digi FM.

Șeful Transporturilor a trecut în revistă stadiul fiecărui lot din viitoarea autostradă de pe Valea Oltului. „La Sibiu – Boița va fi gata la finalul anului viitor, se lucrează bine, conform contractului, e în termen. Pe Tigveni – Curtea de Argeș au fost contestații cu o firmă din China, în vreo 2-3 zile se dă câștigătorul. Dacă nu vor fi contestații, se poate semna contractul”, a spus ministrul.

În martie 2020 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a declarat câștigătoare oferta italienilor de la Astaldi. Valoarea estimată a contractului pentru construcţia secţiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești este de 1,83 miliarde de lei, fară TVA. În octombrie 2017, CNAIR a primit pentru acest contract opt oferte.

Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a Municipiului Pitești. Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, şi va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

„Având în vedere că pe distanţa aceasta sunt foarte multe lucrări de artă, poduri, viaducte, constructorul va deschide o fabrică pe teritoriul judeţului- probabil la Bascov, pentru aceste elemente de artă urbană. Din discuţiile pe care le-am avut, ar putea fi vorba despe crearea a 1000 de locuri de muncă pe toată perioada şantierului, inclusiv prin această fabrică”, a declarat fostul prefect de Argeş, Emanuel Soare.
Secţiunea 5 are 30,35 kilometri, între Curtea de Argeş şi Piteşti, vor costa 1,71 miliarde de lei plus TVA, față de valoarea estimată de 1,83 miliarde de lei, fără TVA, iar acest sector de autostradă va fi construit în patru ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email