1000 de liceeni din Curtea de Argeş, în febra examenelor

Cursurile pentru clasele terminale de liceu s-au încheiat la începutul  lunii iunie, iar din această săptămână elevii au intrat în febra examenului de bacalaureat. Astfel, aproximativ  1.000 de absolvenţi de liceu din municipiul nostru, atât din promoţia curentă, cât şi din seriile anterioare, vor susţine în următoarele săptămâni unul dintre cele mai importante examene din viaţa lor.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, luni are loc prima probă scrisă, la Limba Română, din cadrul Bacalaureatului 2018. Următoarea probă va avea loc pe 26 iunie la Limba Maternă. Proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Profilul Real, respectiv Istorie pentru Profilul Umanist) se desfăşoară  pe 27 iunie. Ultima evaluare scrisă, care este la disciplina aleasă de absolvenţi în funcţie de profilul studiat, va avea loc pe 28 iunie. Cei care studiază la Profilul Umanist pot opta între Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane (Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică). Pe 4 iulie se vor afişa primele rezultate (până la ora 12:00). Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00-16:00. În data de 9 iulie se vor afişa rezultatele finale, în urma rezolvării contestaţiilor. Nota de la contestaţii rămâne finală, indiferent de diferenţa de punctaj dintre evaluatori.

Care sunt regulile

Absolvenţii clasei a XII-a care susţin Bacul trebuie să ştie că accesul în sala de examen se va face între orele 8.00-8.30, iar evaluarea va începe la ora 9.00. Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, penare, manuale, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., telefoane, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, implicit pentru efectuarea calculelor. De asemenea, li se interzice să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen.

Unde sunt centrele de examen

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş) a stabilit în municipiul nostru două centre de examen pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Astfel, cei aproape 1.000 de candidaţi preconizaţi din Curtea de Argeş şi Domneşti care s-au înscris la bac, vor susţine probele scrise în următoarele instituţii de învăţământ:

– Centrul de examen de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”,  – absolvenţii Colegiului , iar alte unităţi şcolare arondate sunt Liceul Tehnologic Agricol Constantin Dobrescu şi Liceul Tehnologic Auto.

– Centrul de examen dela  Liceul Tehnologic „Mihai I”, în afara elevilor şcolii gazdă vor susţine bacalaureatul absolvenţii Seminarului Teologic, ai Liceului Tehnologic „Ferdinand I” şi ai Liceului Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email